Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Premieră: Canada va eticheta fiecare țigară cu avertismente referitoare la sănătate

de Magdalena Tănăsescu - aug. 3 2023
Premieră: Canada va eticheta fiecare țigară cu avertismente referitoare la sănătate

Pe fiecare țigară din pachetele vândute în Canada vor fi imprimate avertismente precum: „otravă în fiecare puf” și „țigările provoacă impotență”, prevede noua legislație adoptată pe 1 august a.c.

Noile reglementări privind tutunul stipulează, totodată, și efectuarea unor controale stricte în domeniu în următorii doi ani, susține The Guardian.

„Consumul de tutun continuă să omoare 48.000 de canadieni în fiecare an. Din acest motiv trebuie să luăm măsuri”, a declarat Carolyn Bennett,  care era ministrul Sănătății Mintale și Dependențelor atunci când regulile au fost anunțate inițial. 

Canada a fost prima țară din lume care a cerut producătorilor de țigări să pună avertismente cu imagini pe pachetele de țigări, în 2001. În același deceniu s-a decis și interzicerea fumatului în interior. 

În prezent, aproximativ 13% dintre canadieni folosesc tutun, ceea ce costă sistemul public de sănătate mai mult de 6 miliarde de dolari anual.

Porivit guvernului, prin aplicarea noilor reglementări țara este în conformitate cu regulile convenției-cadru a Organizației Mondiale a Sănătății privind controlul tutunului.

„Avem încă prea mulți fumători în Quebec, prea mulți oameni care mor din cauza consumului de tutun. Vom face cu plăcere orice putem face pentru a-i proteja pe fumătorii ocazionali, pe noii fumători și pe tineri”, a declarat Annie Papageorgiou, directorul executiv al Consiliului Quebec pentru Tutun și Sănătate.

Aceasta a precizat că au trecut mai bine de 10 ani de la ultima modificare a imaginilor de pe pachetele de țigări și că sunt necesare mai multe reglementări privind țigările electronice. De asemenea, este nevoie de o creștere a taxei pe tutun, precum și de o taxă de recuperare a costurilor percepută companiilor de tutun. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe