Newsflash
OPINII

Practica avansată de nursing, în atenţia OMS

de Roxana HAINAGIU - feb. 10 2023
Practica avansată de nursing, în atenţia OMS

A avut loc întâlnirea asistenților șefi și moașelor șefe din statele membre ale Biroului Regional pentru Europa al OMS. În cadrul ei a fost prezentat un studiu privind practica avansată de nursing.

woman-g2f68c3fc9_1280
Foto: Pixabay

Prima întâlnire a asistenţilor șefi și moașelor șefe din statele membre ale Biroului Regional pentru Europa al OMS (GCNMO Hub) a avut loc la data de 26 ianuarie a.c. Ședinţa s-a desfășurat în format online și a fost prezidată de Margrieta Langins, asistentul șef al Biroului Regional.

După o trecere în revistă a activităţilor asistentului șef al OMS EURO, vizând creșterea capacităţii statelor membre pentru dezvoltarea politicilor destinate profesiilor de asistent și moașă, a avut loc un schimb de opinii privind rolul asistentului șef în gestionarea grevelor, în lumina evenimentelor din ultima perioada din Marea Britanie.

Tot în cadrul întâlnirii a fost prezentat un studiu privind practica avansată de nursing. Subiectul va reprezenta tema unei publicaţii regionale ce urmează a fi lansată în luna martie, la București.

Având în vedere că reuniunea din 26 ianuarie precede întâlnirea fizică din luna martie de la București și care va fi găzduită de OAMGMAMR,
Mircea Timofte, președintele organizaţiei, a fost invitat să prezinte conceptul întâlnirii, structura și proiectul de agendă.

Președintele OAMGMAMR a oferit o serie de detalii logistice privind desfășurarea întâlnirii. Participanţii au apreciat temele propuse pentru discuţie și au confirmat participarea la lucrările conferinţei ce va avea loc în luna martie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe