Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Posibili aliaţi în rejuvenarea pielii

de Florentina Ionescu - iun. 30 2023
Posibili aliaţi în rejuvenarea pielii

Terapia cu ventuze poate fi combinată cu terapia cu microace, pentru a spori unele efecte dorite asupra pielii.

Printr-o combinaţie a două tehnici s-ar putea obţine un efect sinergic în ceea ce privește rejuvenarea pielii, arată un studiu experimental. Terapia cu ventuze poate fi combinată cu terapia cu microace, pentru a spori unele efecte dorite asupra pielii, a precizat autorul principal al studiului, dr. Burak Pasinlioğlu, de la Kecioren Research and Training Hospital din Ankara, Turcia. Rezultatele au fost publicate în numărul din iunie al jurnalului Plastic and Reconstructive Surgery.

Cercetătorii au efectuat o singură ședinţă de terapie cu microace pe pielea unor șoareci, sub efectul anesteziei. Un grup de animale a beneficiat doar de terapia cu microace, iar pentru un alt grup, sesiunea de microace a fost urmată de terapia cu ventuze.

Obiectivul procedurilor a fost de a declanșa inflamaţia și de a stimula vascularizarea ţesuturilor. După patru săptămâni, cât a durat vindecarea, au fost comparate modificările celulare ale pielii. Grosimea epidermei a crescut cu aproape 24 de microni după o sesiune de terapie cu microace, respectiv cu 42 de microni după combinarea celor două sesiuni. Terapia cu microace a dus la creșteri ale nivelului de colagen de tip 1 în piele. De asemenea, a dus la creșterea raportului dintre colagenul 1 și colagenul 3, aspect caracteristic pielii tinere.


Notă autor:

https://medicalxpress.com/news/2023-05-microneedling-cupping-aid-skin-rejuvenation.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe