Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Explorarea detaliată a markerilor sănătăţii pielii

de Florentina Ionescu - mar. 31 2023
Explorarea detaliată a markerilor sănătăţii pielii

Sequential Skin și Johnson & Johnson colaborează, de anul acesta, pentru a dezvolta un nou test cutanat pe baza genomicii.

Proiectul le va da oamenilor de știinţă oportunitatea de a înţelege modul în care modificările moleculare ale pielii se pot traduce, ulterior, la nivelul sănătăţii. 

Citiți și: Aliatul persoanelor care au nevoie de repaus vocal 

piele

Compania Sequential Skin își propune să dezvolte următoarea generaţie de teste cutanate non-invazive și de soluţii bazate pe studierea microbiomului pielii. Reprezentanţii săi au anunţat la jumătatea lunii martie că au semnat un acord de colaborare cu Johnson & Johnson Consumer. Obiectivul principal este explorarea unor markeri ai sănătăţii pielii. Companiile își propun să investigheze astfel dacă există markeri asociaţi în special cu acneea și cu procesul de îmbătrânire a pielii.

Oliver Worsley, CEO și cofondator al Sequential Skin, a declarat că această colaborare se va baza pe datele din sistemul propriu de probe de microbiom și pe o bază de date genomice a celor de la Johnson & Johnson pentru a crea noi paneluri de markeri ai sănătăţii pielii. Ele ar putea, ulterior, să îmbunătăţească cercetarea și dezvoltarea unor produse destinate îngrijirii personale. 

Microbiom intestinal creat pe un cip 


Notă autor:

https://microbiomepost.com/sequential-and-johnson-johnson-enter-partnership-to-develop-new-genomic-based-skin-test/

https://www.cosmeticsdesign-europe.com/Article/2023/03/15/Johnson-Johnson-Sequential-Skin-partnership-tracking-skin-health-markers-for-acne-and-ageing

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe