Newsflash
Advertorial

PHA - Cum să obțineți ajutorul de care aveți nevoie

de Redacția Viața Medicală - feb. 23 2024
PHA - Cum să obțineți ajutorul de care aveți nevoie

În cazul în care considerați că suferiți de porfirie hepatică acută (PHA), vă rugăm să discutați cu un cadru medical/profesionist din domeniul sănătății.

Porfiria hepatică acută (PHA) este o afecţiune genetică rară și debilitantă. Afectează în general femeile tinere, de vârstă fertilă, și se manifestă cu dureri abdominale importante, însoţite de fenomene neurologice.

În cazul în care considerați că suferiți de PHA, vă rugăm să discutați cu un cadru medical/profesionist din domeniul sănătății. Comunicarea simptomelor și a preocupărilor dumneavoastră poate ajuta personalul medical să elaboreze un plan de tratare a bolii adecvat pentru dumneavoastră. 
Accesați Livingwithporphyria.eu pentru a descărca un ghid util de discuție medic-pacient.

În cazul unei boli precum PHA, poate fi util dacă familia, prietenii apropiați înțeleg boala, pentru a ști cum să vă sprijine în cel mai bun mod. Asigurați-vă că le explicați persoanelor apropiate importanța măsurilor pe care le luați pentru a evita factorii declanșatori.
 
Citiți și: Interviu cu prof. dr. Lucian Negreanu: Netratată, porfiria hepatică acută poate fi fatală


 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe