Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ziua internațională a femeilor și fetelor din domeniul științei, sărbătorită la 11 februarie

de Magdalena Tănăsescu - feb. 9 2024
Ziua internațională a femeilor și fetelor din domeniul științei, sărbătorită la 11 februarie

Cea de-a 9-a Adunare a Zilei Internaționale a Femeilor și Fetelor în Știință se desfășoară pe 8 și 9 februarie, la sediul Națiunilor Unite (New York City, SUA), pregătind astfel celebrarea care are loc în fiecare an pe 11 februarie.

Declarată de Adunarea Generală a ONU în 2015, Ziua internațională a femeilor și fetelor din domeniul științei reprezintă ocazia perfectă de a ne reaminti că acestea joacă un rol esențial în comunitatea științifică și tehnologică și că participarea lor trebuie impulsionată.

 

Potrivit UNESCO, în prezent, mai puțin de 30 % dintre cercetătorii din întreaga lume sunt femei. 

„Prin urmare, este esențial să se promoveze accesul femeilor și fetelor la știință și participarea lor deplină și egală la aceasta. Istoria științei a fost marcată de descoperiri importante ale femeilor – să ne gândim doar la Marie Curie și Irène Joliot-Curie”, se menționează într-o postare de pe site-ul oficial al Comisiei Europene. 

Adunarea Generală a ONU a decis să proclame ziua de 11 februarie Ziua internaţională a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei, venind astfel în întâmpinarea eforturilor Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), Departamentului ONU pentru Egalitatea de Gen şi Emanciparea Femeilor (UN-Women), Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) şi ale altor organizaţii. 

Obiectivul principal este de a încuraja şi sprijini accesul şi participarea fetelor şi femeilor la educaţia în ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică, la activităţi de formare şi cercetare la toate nivelurile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe