Newsflash
ACTUALITATE Știri

Cercetarea medicală nu se concentrează pe problemele specifice ale femeilor

de Magdalena Tănăsescu - mar. 29 2024
Cercetarea medicală nu se concentrează pe problemele specifice ale femeilor

Medicamentele sunt mai eficiente în cazul bărbaţilor, doarece sunt dezvoltate în proporţie de 70% în urma cercetărilor pe animale mascul, consideră ambasadorul statului Israel în România, Reuven Azar.

El a pledat, totodată, pentru dezvoltarea medicinei de gen, precizând că în acest moment cercetarea medicală nu se concentrează pe problemele specifice ale femeilor. 

Există elemente insuficiente în cercetarea clinică. 70% dintre experimentele pe animale au loc pe masculi şi nu pe femele, medicamentele fiind dezvoltate astfel încât sunt mai eficiente în cazul bărbaţilor decât al femeilor. Cercetarea nu se concentrează şi pe problemele specifice ale femeilor, ceea ce pune în pericol sănătatea acestora. Nu se cunosc toate efectele secundare şi atunci nu putem vorbi de medicină preventivă în mod egal pentru bărbaţi şi femei”, a afirmat Reuven Azar, citat de Agerpres.

Oficialul a mai arătat că, potrivit studiilor, în domeniul bolilor cardiovasculare, în care prevalenţa în rândul bărbaţilor este mai mare decât la femei, rata de supravieţuire este mai mare la bărbaţi decât la femei, deşi acestea nu sunt atât de afectate de aceste boli.

„S-au studiat bolile cardiovasculare mai mult din punct de vedere al bărbaţilor decât al femeilor.(...)Nu e suficient să ne concentrăm pe maternitate, pentru că diferenţele între femei şi bărbaţi nu se rezumă doar la faptul că femeile pot da naştere copiilor. Sunt multe alte diferenţe”, a adăugat ambasadorul Reuven Azar.

Acesta a participat joi, 28 martie, la conferinţa „Sănătatea femeii - Gender medicine. Politici şi strategii eficiente”, organizată la Palatul Parlamentului, sub egida Administraţiei Prezidenţiale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe