Newsflash
OPINII

Tratat pentru asistenţii medicali generaliști

de Adriana CÂRNU - sept. 24 2021
Tratat pentru asistenţii medicali generaliști

OAMGMAMR anunţă publicarea lucrării „Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenţi medicali generaliști”. Lucrarea are un caracter modern, invitând cititorul atât la studiu, cât și la dialog.

Tratat ingrijiri medicale

Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) anunţă publicarea lucrării Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenţi medicali generaliști, coordonat de Șef Lucrări Dr. Crin Marcean, director al Școlii Sanitare Postliceale Fundeni și publicat cu sprijinul Editurii Universitare „Carol Davila”.

„În anul în care aniversăm 20 de ani de la prima lege de reglementare a profesiilor de asistent medical și moașă, nu putem să nu constatăm că, în contextul complicat generat de criza pandemică actuală, preocuparea pentru dezvoltarea competenţelor și abilităţilor adaptative ale asistenţilor medicali și moașelor pentru a răspunde nevoilor de sănătate a populaţiei este oportună și necesară”, a declarat Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, în cadrul evenimentului de lansare de la Biblioteca Naţională a României, desfășurat în 22 septembrie.

Tratatul, la realizarea căruia a contribuit o echipă compusă din douăsprezece cadre medicale din șase centre universitare, este alcătuit din trei volume, subsumând peste 1.900 de pagini care abordează teme întâlnite în activitatea curentă a oricărui asistent medical.

De la nursing general, în medicină internă și specialităţile înrudite, în urgenţe medico-chirurgicale și ATI, nursing în neuro-psihiatrie, obstetrică-ginecologie, puericultură, pediatrie, epidemiologie și nursing în boli infecţioase, până la gerontologie, geriatrie, oncologie, îngrijiri paliative, nursing comunitar și îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi și calitatea îngrijirilor și siguranţa pacientului.

Lucrarea are un caracter modern, invitând cititorul atât la studiu, cât și la dialog structurat pe marginea noţiunilor parcurse, accelerând procesul de învăţare a cititorilor.

Așadar, cele trei volume care alcătuiesc tratatul reprezintă un suport esenţial pentru atingerea celor mai înalte standarde de pregătire profesională în domeniu, constituindu-se într-o lucrare de referinţă atât pentru asistenţii medicali generaliști, cât și pentru cadrele didactice.

Citește și: Program de leadership sub umbrela Nursing Now

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe