Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

STUDENŢII ŞI „NOUL REZIDENŢIAT“

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), organizaţie nonguvernamentală şi nonprofit, ce reprezintă majoritatea studenţilor medicinişti, salută premisele unui management corespunzător desfăşurării şi admiterii în programele de rezidenţiat, după cum reies acestea din actualul proiect de ordonanţă cu privire la organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. (...)

   Odată cu parcurgerea actualului proiect de ordonanţă, federaţia noastră a sesizat însă unele puncte ce nu sunt tocmai în concordanţă cu valorile şi principiile promovate în rândurile studenţilor la medicină şi doreşte să propună spre dezbatere o serie de modificări în textul ordonanţei.
   FASMR consideră strict necesar ca informaţiile legate de schimbarea modului în care se desfăşoară concursul de rezidenţiat, precum şi modificările în metoda de admitere, în bibliografie şi în alte specificaţii conexe, să fie făcute publice potenţialilor candidaţi cu cel puţin 12 luni înaintea organizării concursului naţional, iar numărul şi amplasarea posturilor scoase la concurs să fie făcute publice cu cel puţin şase luni înainte. Suntem de părere că aceste două aspecte sunt deosebit de importante în ceea ce priveşte atât transparenţa examenului, cât şi facilitarea procesului decizional al absolvenţilor. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.