Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Să numărăm reuşitele

Viața Medicală
Prof. dr. Ecaterina IONESCU luni, 22 decembrie 2014
   Finalul de an este un bun prilej pentru fiecare dintre noi să facem un bilanţ, să ne analizăm/evaluăm viaţa şi perspectiva ei, să vedem ce am reuşit să realizăm din ceea ce ne-am propus în anul care tocmai se încheie.
   Dragi colegi, vă propun ca la acest final de an să numărăm reuşitele, nu eşecurile, împlinirile, nu neîmplinirile, succesele, nu insuccesele, faptele bune, nu cele rele, zâmbetele, nu lacrimile, prietenii, nu duşmanii, bucuriile, nu tristeţile, câştigurile nu pierderile, realizările, nu încercările.
   Anul 2014 a fost un an greu, unul ca toţi ceilalţi, sau a fost un an mai bun? Pentru Colegiul Medicilor Dentişti din România (CMDR), în opinia mea, anul 2014 a fost un an foarte bun, pentru că în acest an am reuşit să îndreptăm o mare nedreptate, să ne recăpătăm titlul demnităţii profesionale, respectiv titlul de doctor medic stomatolog.
   Anul 2014 a însemnat şi reluarea relaţiilor contractuale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru pachetul de servicii stomatologice, o realizare foarte importantă, având în vedere faptul că în 2013, printr-o decizie politică fără precedent în Uniunea Europeană, au fost sistate fondurile alocate asistenţei medicale stomatologice, cu repercusiuni nefavorabile asupra populaţiei, cu precădere asupra copiilor şi vârstnicilor.
   Anul 2014 a fost un an în care, prin eforturi proprii, am reuşit să ne schimbăm sediul, lucru ce părea la un moment dat foarte greu de realizat. Noul sediu, pe care sper că îl vom inaugura curând, este unul funcţional, cu spaţii corespunzătoare întregii activităţi a CMDR, dar mai ales reprezentativ pentru breasla noastră.
   De asemenea, pe tot parcursul anului 2014 am lucrat să îmbunătăţim sistemul informatic şi baza de date ale Colegiului, astfel încât toate înregistrările/operaţiunile să se facă centralizat, cu un efort minim şi fără erori materiale. Tot în anul 2014 s-au aprobat criteriile de bună practică în cadrul cabinetelor de medicină dentară, precum şi procedurile de evaluare în exercitarea atribuţiilor de avizare, control şi supraveghere a cabinetelor de medicină dentară.
   Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante realizări ale CMDR; mari şi importante obiective ne aşteaptă şi în anul ce urmează. Am convingerea că împreună vom reuşi mult mai mult în anul care va veni.
   Pentru mine, dragi colegi, anul care se încheie a fost un an în care am crezut, un an în care m-am revoltat, m-am luptat, am obosit, am căzut uneori, dar m-am ridicat, un an în care am dăruit mai mult decât credeam că pot, un an în care am trăit multe bucurii. 
   Acum, la sfârşit de an şi la începutul unuia nou, vă doresc să primiţi toată căldura şi dragostea de care aveţi nevoie, să fiţi iubiţi de toţi cei pe care vi-i doriţi aproape, să visaţi mult pentru a împlini şi mai mult, să fiţi sănătoşi! Crăciun binecuvântat alături de cei dragi şi un An Nou mai bun, mai frumos, mai fericit şi mai liniştit! La mulţi ani!

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.