Newsflash
Internaționale

OMS: îngrijirea urechii şi a auzului trebuie integrate în asistenţa primară

de L. Budin - mar. 3 2023
OMS: îngrijirea urechii şi a auzului trebuie integrate în asistenţa primară

Ziua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului este marcată într-a treia zi din a treia lună a anului, fiindcă varianta sa numerică, 3.3, seamănă cu forma celor două urechi.

Ziua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului se marchează, anual, la 3 martie şi urmăreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa auzului şi prevenirea diagnosticării târzii a deficienţelor de auz, informează Agerpres.

zi-mondiala-auz

În fiecare an, Ziua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului abordează o temă şi activităţi specifice, stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi partenerii săi. Potrivit site-ului www.who.int, tema din acest an este: „Ear and hearing care for all! Let's make it a reality” („Îngrijirea urechilor şi a auzului pentru toţi! Să înfăptuim asta”).

Ziua Mondială a Auzului 2023 evidențiază importanţa integrării îngrijirii urechii şi a auzului în asistenţa primară.

Problemele de ureche şi auz sunt printre cele mai frecvente probleme întâlnite în comunitate. Peste 60% dintre acestea pot fi identificate şi abordate la nivelul primar de îngrijire.

Data de 3 martie a fost stabilită cu prilejul primei Conferinţe internaţionale privind prevenirea deprecierii auzului şi restabilirea acestuia, care a avut loc în 2007, la Beijing, în China. 

Urechea este unul dintre cele mai importante organe senzorial. În lipsa auzului nu ar exista nici vorbire, nici muzică, iar comunicarea ar fi mult mai săracă, subliniază reprezentanții OMS.

Un robot cu senzor biologic ar putea ajuta la diagnosticarea bolilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe