Newsflash
Internaționale

OMS decide pe 21 iulie dacă variola maimuței e „urgență de sănătate publică”

de L. Budin - iul. 15 2022
OMS decide pe 21 iulie dacă variola maimuței e „urgență de sănătate publică”

Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se va reuni pe data de 21 iulie, pentru a determina măsurile ce vor fi luate împotriva epidemiei de variola maimuţei.

Comitetul urmează să se pronunţe cu precădere asupra gravităţii recrudescenţei cazurilor de variola maimuţei şi cu privire la calificarea sa drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, cel mai ridicat nivel de alertă ce poate fi emis de organizaţie, informează AFP și Agerpres.

oms-geneva

La reuniunea precedentă, care a avut loc pe data de 23 iunie, comitetul a respins trecerea la un nivel de alertă mai ridicat cu privire la această maladie. De atunci, numărul de cazuri semnalate în lume a crescut puternic, depăşind nivelul cumulat de 10.000 în peste 60 de ţări.

Europa este regiunea cea mai afectată.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat în repetate rânduri că este îngrijorat cu privire la propagarea acestei maladii în afara ţărilor în care este endemică şi le-a solicitat ţărilor membre să adopte măsurile adecvate pentru a limita numărul de îmbolnăviri.

Subliniez încă o dată că trebuie să lucrăm pentru a stopa transmiterea şi sfătuim guvernele să apeleze la sisteme de urmărire a contactelor pentru a supraveghea şi limita transmiterea acestui virus şi pentru a le oferi asistenţă persoanelor aflate în izolare”, a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Geneva.

Centaurus, noua subvariantă a Omicron, se răspândește în Europa

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe