Newsflash
Internaționale

Stare de urgenţă în California din cauza variolei maimuţei

de L. Budin - aug. 2 2022
Stare de urgenţă în California din cauza variolei maimuţei

Aproape 800 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în statul american, conform celor mai recente date publicate de Departamentul de Sănătate Publică.

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a declarat stare de urgenţă în California ca urmare a răspândirii virusului variolei maimuţei, pentru a consolida „eforturile de vaccinare ale statului”, informează dpa/TCA și Agerpres.

cercetare-monkeypoxx

California acţionează de urgenţă la toate nivelurile de guvernare pentru a încetini răspândirea variolei maimuţei, prin mobilizarea testelor noastre robuste, monitorizarea contacţilor şi prin parteneriatele comunitare consolidate în timpul pandemiei pentru a ne asigura că persoanele cele mai expuse riscului sunt în vizorul nostru pentru vaccinuri, tratament şi asistenţă”, a precizat Newsom, într-un comunicat.

Aproape 800 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în statul american. Autorităţile au raportat că 98,3% dintre aceste cazuri au fost confirmate la bărbaţi, dintre care majoritatea se identifică ca făcând parte din comunitatea LGBTQ.

California a distribuit peste 25.000 de doze de vaccin dintr-un total de 61.000 primite până în prezent.

Potrivit biroului guvernatorului, peste 30 de unităţi şi furnizori din tot statul oferă tratament pentru variola maimuţei, cu toate că accesul la medicamentul antiviral prescris, Tecovirimat, este limitat.

Vom continua să lucrăm cu guvernul federal pentru a asigura mai multe vaccinuri, creşterea gradului de conştientizare cu privire la reducerea riscului şi sprijinirea luptei comunităţii LGBTQ împotriva stigmatizării”, a spus Newsom.

Primăria din New York cere OMS să redenumească variola maimuţei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe