Newsflash
Știri

Comisia Europeană autorizează vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței

de L. Budin - iul. 25 2022
Comisia Europeană autorizează vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței

Vaccinul Imvanex va fi comercializat ca măsură de protecţie medicală împotriva variolei maimuţei, potrivit recomandărilor EMA și cu acordul Comisiei Europene.

Comisia Europeană a luat decizia privind autorizarea vaccinului Imvanex, produs de compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic, la doar o zi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis cel mai înalt nivel al său de alertă - urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională - din cauza răspândirii rapide a variolei maimuţei, informează Reuters și Agerpres.

vaccinare-polio

Disponibilitatea unui vaccin autorizat poate să îmbunătăţească semnificativ pregătirea ţărilor pentru a combate bolile emergente, însă numai prin investiţii şi planuri structurate privind pregătirile pentru situaţiile de risc biologic”, a declarat Paul Chaplin, CEO-ul companiei Bavarian Nordic.

Vaccinul acestei companii, singurul ser aprobat pentru prevenirea infectării cu variola maimuţei în Statele Unite şi Canada, fusese până acum autorizat în Europa doar pentru a combate variola obișnuită.

Însă Bavarian Nordic a furnizat deja mai multor ţări din UE doze cu vaccinul său Imvanex în timpul actualei epidemii de variola maimuţei, în cadrul procedurii cunoscute sub numele de „utilizare off-label”.

Autorizarea este validă în toate ţările membre ale Uniunii Europene, precum şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, au anunţat reprezentanţii companiei daneze.

OMS: variola maimuței este „o urgenţă sanitară globală”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe