Obezitatea infantilă reprezintă o problemă globală în creștere, care ar putea fi gestionată înainte ca efectele să se instaleze, arată un studiu recent.
Dacă în prezent recomandările și intervențiile medicilor vin abia după ce există un diagnostic, noi descoperiri evidențiază faptul că lupta împotriva obezității infantile ar putea începe mult mai devreme, se subliniază într-un comunicat.
Un studiu recent arată că metilarea ADN-ului în sângele din cordonul ombilical ar putea prezice traiectoria de creștere a unui copil până la 18 ani. În acest context, cercetătorii au descoperit patru modele de traiectorii ale indicelui de masă corporală: greutate normală, supraponderalitate sau obezitate timpurie, supraponderalitate sau obezitate tardivă și obezitate supraponderală normală până la foarte târziu.
Utilizarea acestor markeri ADN pentru a anticipa riscul de obezitate în copilărie poate reprezenta o abordare inovatoare în gestionarea acestei probleme de sănătate publică. Furnizorii de servicii medicale pot utiliza aceste informații pentru a dezvolta strategii personalizate de prevenție și gestionare a obezității infantile, cu scopul de a reduce comorbiditățile asociate și de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor afectați”, explică dr. Bogdan Coltor, reprezentat Cord Blood Center.
Peste 85 de afecțiuni sunt deja tratate cu succes folosind celule stem recoltate la naștere din cordonul ombilical și din placentă.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe