Newsflash
Știri

O nouă ediţie a Maratonului Resuscitării, la Cluj-Napoca

de Florentina Ionescu - ian. 12 2023
O nouă ediţie a Maratonului Resuscitării, la Cluj-Napoca

Persoanele din zona Clujului care vor să învețe cum să aplice corect manevrele de resuscitare sunt invitate să se înscrie luna aceasta la cursuri.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul pentru Situaţi de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj. Stopul cardiorespirator poate apărea oricând, oriunde şi mai ales la oricine. Cu fiecare minut de la instalarea stopului cardiorespirator, dacă nu se intervine cu măsuri de prim-ajutor, şansele de supravieţuire ale victimei scad semnificativ. 

resuscitare-tehnici

„În 14 ianuarie poţi învăţa cum să aplici manevre de resuscitare corect la Foodcourt Vivo! din Cluj-Napoca. SMURD Cluj, alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Avram Iancu» al judeţului Cluj, desfăşoară o nouă ediţie a Maratonului Resuscitării”, se arată într-o invitație publicată pe site-ul AGERPRES.

Ediţia de iarnă 2023 a Maratonului Resuscitării va avea loc sâmbătă, între orele 10:00 - 20:00, iar publicul va beneficia de un curs gratuit de prim-ajutor, din partea medicilor şi paramedicilor SMURD.

În cadrul lecţiilor vor fi explicate manevre salvatoare, pe care le poate aplica oricine. Maratonul Resuscitării, de sâmbătă,14 ianuarie, va aborda inclusiv manevrele de resuscitare de bază ale copilului. Totodată, publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale.

Atelierele încep succesiv şi se repetă pentru întreaga zi, astfel încât participanţii au posibilitatea să se alăture la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. De asemenea, limba de predare principală este româna, însă se asigură predare şi în limbile engleză, germană, maghiară şi franceză.

Despre Maratonul Resuscitării

Proiectul a debutat în anul 2015 la iniţiativa studenţilor voluntari din cadrul SMURD Cluj şi s-a bucurat de fiecare dată de interesul publicului larg. Evenimentele au fost organizate în parteneriat cu medicii din cadrul UPU-SMURD şi pompierii din cadrul ISU Cluj şi s-au răspândit la nivel naţional.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe