Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Noua variantă SARS-CoV-2 din Marea Britanie este mai periculoasă

de Dorina Novac - mar. 1 2021
Noua variantă SARS-CoV-2 din Marea Britanie este mai periculoasă

Ministerul Sănătății precizează că noua variantă SARS-CoV-2 din Marea Britanie este mai periculoasă deoarece se poate transmite mai ușor decât alte variante și ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

Ministerul Sănătății a explicat, pe Facebook, de ce este mai periculoasă noua variantă SARS-CoV-2 din Marea Britanie.

coronavirus
Sursă imagine: Pixabay

„Una dintre cele trei tulpini noi circulante ale virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită pentru prima dată în decembrie 2020 în Marea Britanie și este denumită B.1.1.7 (VOC 202012/01). Din cauza faptului că s-ar putea transmite mai ușor decât alte variante, aceasta poate conduce la un număr mai ridicat de infectări”, transmite sursa citată.

De asemenea, date preliminare din Marea Britanie sugerează că infecția cu B.1.1.7 ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

De aceea este important să respectăm în continuare regulile de distanțare și igienă pentru a împiedica răspândirea acestei tulpini a virusului.

Institutul de Sănătate Publică din România a publicat pe 23 februarie o analiză epidemiologică a primelor 136 de cazuri cu varianta din Marea Britanie identificate pe teritoriul țării noastre.

„Conform distribuției cazurilor pe județe, se poate observa o răspândire extinsă a noii variante pe teritoriul României. Riscul principal al acestei noi variante rezultă din faptul că se poate transmite mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mai repede”, menționează Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, această tulpină poate determina apariția unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult sistemul de sănătate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe