Newsflash
Internaționale

Nou booster de la Moderna, reacție imunitară puternică anti-Omicron

de L. Budin - iun. 9 2022
Nou booster de la Moderna, reacție imunitară puternică anti-Omicron

În cadrul unui studiu clinic, noul booster mRNA-1273.214 a crescut de opt ori cantitatea de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron.

Compania farmaceutică Moderna anunță că o versiune actualizată a vaccinului său anti-COVID-19, administrată ca doză booster în cadrul unui studiu clinic, a indus o reacţie imunitară mai bună împotriva variantei Omicron, relatează Reuters și Agerpres.

vaccin-moderna

Moderna a studiat un vaccin bivalent, care a țintit atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a SARS-CoV-2, pentru a afla dacă noul ser funcţionează mai bine împotriva variantelor virusului.

Rezultatele cercetării îi fac pe directorii companiei americane să spere că acest ser va fi utilizat în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din toamna acestui an.

Moderna va transmite aceste date agenţiilor de reglementare medicală şi se aşteaptă ca noul său booster să primească autorizarea de administrare spre sfârşitul verii.

În cadrul studiului, noul booster produs de Moderna, mRNA-1273.214, a crescut de opt ori cantitatea de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron.

„Anticipăm o protecţie mai durabilă împotriva variantelor îngrijorătoare prin administrarea vaccinului mRNA-1273.214, care va fi candidatul nostru principal pentru o campanie de vaccinare cu doze booster în toamna anului 2022”, a declarat CEO-ul companiei Moderna, Stephane Bancel.

Potrivit AFP și Agerpres, efectele secundare ale noii doze booster au fost comparabile cu cele ale vaccinului original – și s-a constatat că serul actualizat a fost bine tolerat în rândul celor 437 de participanţi la studiul clinic, a precizat compania americană. Moderna intenţionează să monitorizeze noul răspuns imunitar într-o perioadă de 91 de zile de la injectare.

Un comitet al Agenţiei americană a medicamentului (FDA) se va reuni la sfârşitul lunii iunie și va analiza necesitatea unei versiuni actualizate a vaccinurilor anti-COVID.

Rafila: vaccinurile anti-COVID, cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe