Newsflash
OPINII

My CMMB, acces permanent la portalul celei mai mari organizaţii profesionale din ţară

de Prof. dr. Cătălina POIANĂ - iul. 14 2023
My CMMB, acces permanent la portalul celei mai mari organizaţii profesionale din ţară

În urmă cu cinci ani, când lansam proiectul de digitalizare a arhivei, mulţi se temeau că nu vom reuși să îl ducem la capăt, poate unii chiar sperau lucrul acesta.

Dragi colegi, vreau să subliniez astăzi importanţa a două cuvinte: „Împreună” și „Aproape”. Am reușit să trecem împreună peste momentele cumplite ale pandemiei, suntem aproape în toate momentele dificile ale profesiei, am reușit să depășim dificultăţile începutului, atunci când am pornit reforma și debirocratizarea instituţiei noastre colegiale, am dovedit că ne putem moderniza, că putem ţine pasul cu ritmul rapid al schimbării din societatea de azi.

În urmă cu cinci ani, când lansam proiectul de digitalizare a arhivei, mulţi se temeau că nu vom reuși să îl ducem la capăt, poate unii chiar sperau lucrul acesta. Dar, iată că dintr-un pod în care stăteau tone de documente, mai mult sau mai puţin ordonate, cu riscul de a fi distruse într-un accident sau incident, am urcat „cărţile de identitate” ale medicilor mult mai sus. Acolo unde sunt în siguranţă atâta vreme cât va exista societatea tehnologică: în cloud.

Nu vorbim doar despre siguranţa acestor acte, desigur, extrem de importantă, ci și despre accesul la ele. De ani buni, nu mai caută nimeni, ore în șir, printre rafturi, nu mai „lingem dosare”, cum spunea un funcţionar care lucra în arhivă. Totul se află la un click distanţă, așa cum trebuie să fie în secolul XXI.

Nici nu mai amintesc actualizările permanente la site-ul CMMB, pe care le facem atât pentru a le ușura membrilor noștri accesul la informaţii, cât și pentru a putea prezenta publicului larg o carte de vizită corespunzătoare imaginii pe care trebuie s-o aibă medicul în societate.

Digitalizarea Colegiului a continuat cu pasul cel mai important și cel mai dificil: crearea portalului medicilor, care să permită membrilor noștri depunerea online a documentelor și obţinerea lor,  tot în format electronic. Sistemul funcţionează fără sincope de patru ani, așa că a venit momentul să îl dezvoltăm, să trecem la cea de-a treia etapă, prin care apropiem și mai mult funcţionarii instituţiei de membrii acesteia. Vă anunţ, pe această cale, că am lansat și aplicaţia My CMMB, care poate fi descărcată din Google Play Store sau din iOS App Store.

Această aplicaţie gratuită oferă acces la resursele profesionale esenţiale, conectarea fiind ușor de făcut cu acreditările existente ale portalului web actual. Astfel, putem vizualiza pe telefonul mobil documentele detaliate înregistrate la „Colegiul Medicilor București”, inclusiv datele de contact, diplomele, competenţele de specialitate, titlurile profesionale. Totodată, avem acces online la documente și le putem descărca direct din aplicaţie. Odată eliberat, putem obţine cu ușurinţă documentul „Dreptul la liberă practică”.

Starea solicitărilor noastre poate fi urmărită pas cu pas, fără a fi nevoie de apeluri telefonice sau de vizite la birou. Taxa de membru poate fi plătită prin intermediul aplicaţiei, care anunţă programul evenimentelor știinţifice și permite monitorizarea punctelor EMC.

Dacă la începutul mandatului am deschis poarta principală pentru toţi cei care intrau în sediul din Strada Avram Iancu, de acum avem 19.000 de porţi deschise la Colegiul Medicilor din București: câte una pentru fiecare dispozitiv mobil al colegilor noștri. Iar programul de lucru a fost extins la șapte zile pe săptămână, 24/24. 

Am adus aproape de fiecare utilizator, la doar un click distanţă, sistemul informatic al celei mai mari organizaţii a medicilor. Suntem, împreună, cea mai puternică organizaţie profesională din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe