Newsflash
Știri

Misiune de asistență internațională pentru Croația

de Dr. Mariana MINEA - dec. 30 2020
Misiune de asistență internațională pentru Croația

România acordă sprijin Croației în urma pierderilor suferite de locuitorii acestei țări, după cutremurele ultimelor zile.

Croația a fost lovită de o serie de cutremure în ultimele 30 de zile. Cel mai puternic, de 6,4 grade, s-a produs pe 29 decembrie în orașul Petrinja, la ora locală 12:19 (13:19, ora României). Cifrele furnizate până la această oră arată că șapte oameni și-au pierdut viața și zeci de persoane sunt rănite. Cele mai afectate orașe sunt Petrinja și Zagreb.

În urma solicitării de ajutor de către autoritățile croate, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au asigurat un transport cu mijloace auto, cu desfășurare în perioada 30.12.2020 – 04.01.2021. Ajutorul umanitar va consta în bunuri de primă necesitate: 14 containere de locuit; 50 de corturi; 100 de paturi; 100 de saltele; 200 de saci de dormit.

Mai multe despre orașul Petrinja. Mai multe despre situația actuală din Croația.

Croatia 2

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe