Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Micul dejun luat înainte de ora 8 scade riscul de diabet de tip 2 (studiu)

de Magdalena Tănăsescu - aug. 24 2023
Micul dejun luat înainte de ora 8 scade riscul de diabet de tip 2 (studiu)

Persoanele care iau micul dejun în mod obișnuit foarte matinal (în special înainte de ora 8) au mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2 decât cei care mănâncă după ora 9 dimineața.

Potrivit unui nou studiu publicat în International Journal of Epidemiology, oamenii care au consumat micul dejun în mod obișnuit foarte matinal (în special înainte de ora 8) au avut mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2 decât cei care au luat micul dejun după ora 9 dimineața.

Cercetătorii au analizat datele a 103.312 adulți, cu o vârsta medie la momentul inițial de aproximativ 43 de ani. Din totalul persoanelor analizate, un procentaj de 79% erau femei. 

În timpul studiului, au existat 963 de cazuri noi de diabet de tip 2. Riscul de a dezvolta boala a fost semnificativ mai mare în grupul de persoane care au luat micul dejun în mod regulat după ora 9 a.m., comparativ cu cei care au luat micul dejun înainte de ora 8 dimineața.

„Rezultatele noastre sugerează că o primă masă înainte de ora 8 și o ultimă masă înainte de ora 19 pot ajuta la reducerea incidenței diabetului de tip 2”, susține Manolis Kogevinas, cercetător ISGlobal și co-autor al studiului.

Un alt studiu publicat în The Lancet estimează că în anul 2050, aproximativ 1,3 miliarde de oameni vor suferi de această boală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe