Newsflash
ACTUALITATE Știri

Medicii stomatologi documentează sănătatea oro-dentară a românilor

de Cristina GHIOCA - ian. 31 2024
Medicii stomatologi documentează sănătatea oro-dentară a românilor

Medicii stomatologi din România pregătesc lansarea unui studiu privind starea de sănătate orală a românilor.

Cel mai recent studiu despre sănătatea oro-dentară a românilor a fost făcut în anul 2022, pe baza raportării INSP și a vizat doar copiii. În baza acestui studiu se vor putea realiza recomandări de politici și programe naționale de sănătate orală, conform recomandărilor OMS și a strategiei globale OMS, însă bazate pe realitatea și nevoile identificate în țara noastră, au arătat reprezentanții Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR), într-un comunicat de presă. 

„Cel mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății, publicat în 2023, arată că peste jumătate dintre adulții din UE au avut o afecțiune orală majoră în 2019 și îndeamnă statele membre să sporească accesul la îngrijiri orale esențiale sigure, eficiente și accesibile în cadrul asigurărilor de sănătate. Pentru a evidenția nevoia unui program național de sănătate orală, CMSR va demara realizarea unui studiu pilot asupra stării de sănătate oro-dentară a românilor”, a declarat dr. Florin Lăzărescu, președintele CMSR. 

Studiul va reprezenta o radiografie a stării de sănătate orală, a comportamentului în privința sănătății orale și a nevoilor identificate la nivelul populației. „Fără date actualizate nu putem avea politici publice performante. Avem nevoie de această radiografie exactă, pentru a putea găsi cel mai bun plan de tratament pentru sănătatea românilor, din perspectivă stomatologică”, a adăugat dr. Florin Lăzărescu.

Concluziile studiului vor fi prezentate anul acesta, în luna mai.


Notă autor:

Foto: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe