Newsflash
Hi-tech & Gadgets Internaționale

Mănușa antiedem

de Florentina Ionescu - mai 12 2023
Mănușa antiedem

Pentru pacienţii care suferă de edem al mâinii și al degetelor, cercetătorii au creat o mănușă specială, pe care au numit-o KnitDema.

De regulă, acești pacienţi se tratează cu ajutorul unor ședinţe de masaj la nivelul mâinii, efectuat de un terapeut. O alternativă mai puţin costisitoare și mult mai accesibilă ar putea fi masajul efectuat de această mănușă.

Dezvoltat de o echipă de cercetători de la Universitatea Cornell, dispozitivul experimental încorporează o tehnologie specială. Prototipul este realizat în prezent dintr-o mănușă tricotată ce acoperă un singur deget. Incluse în ţesătura obiectului sunt mai multe fire realizate dintr-un aliaj, fiecare dintre ele înconjurând degetul ca un inel. 

Un circuit mic, încorporat în mănușă, administrează un curent electric care trece prin fiecare „inel”. Acestea se încălzesc și se răcesc succesiv, ducând la dilatări și contracţii de la vârful degetului spre baza acestuia. 

Prin activarea repetată a acestor „inele”, degetul poate beneficia de un masaj începând de la extremitate. Într-o simulare realizată în laborator, o versiune a mănușii 

KnitDema a reușit să ajute la eliminarea apei, după ce a masat un model de deget realizat din spumă.

Sursa: newatlas.com

Mai multe detalii despre cum funcționează mănușa vedeți în filmulețul de mai jos: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe