Newsflash
Hi-tech & Gadgets JOCURILE OLIMPICE PARIS 2024

Încălțăminte sport care face masaj, special concepută pentru atleți

de Florentina Ionescu - iul. 11 2024
Încălțăminte sport care face masaj, special concepută pentru atleți

Brandul Nike are o colaborare cu Hyperice, iar astfel au fost create două noi tipuri de încălțăminte care vor ajuta atleții să își facă încălzirea și să se recupereze după efortul fizic.

Recent, Nike a anunțat colaborarea cu Hyperice, o companie americană de tehnologie medicală. În urma acestei colaborări a luat naștere o pereche de încălțăminte care face masaj. Mai mult, în luna iunie cele două companii au dat publicității o serie de accesorii din categoria „wearables” (purtabile) care se pot încălzi, se pot răci și pot face masaj pentru a-i ajuta pe atleți să se recupereze după efortul fizic. 

Colaborarea dintre Nike și Hyperice include o pereche de pantofi sport care folosesc compresia aerului pentru a masa piciorul și o vestă care permite persoanei care o poartă să își ajusteze temperatura corpului, scrie site-ul www.dezeen.com

Aceste accesorii au fost special concepute pentru atleți, pentru a-i ajuta să își pregătească corpul pentru efort fizic susținut și pentru a-i ajuta să se recupereze după ce fac sport. Dar tehnologia aceasta este la fel de potrivită și pentru persoanele ale căror joburi implică muncă manuală, arată site-ul menționat, care îl citează pe Tobie Hatfield, director senior al departamentului de inovație pentru atleți de la Nike. 

„Încălțămintea și vesta pe care le-am dezvoltat împreună cu Hyperice ajută organismul să fie gata pentru activitatea fizică, fie că concurezi pentru un titlu, fie că stai mult în picioare la locul de muncă”, a spus Tobie Hatfield. 

Ghetele conțin niște segmente cu aer care se umflă și se dezumflă pentru a masa laba piciorului și glezna. Totodată, perechea de ghete folosește o tehnologie numită Normatec a celor de la Hyperice. Potrivit www.fastcompany.com, vesta și perechea nouă de ghete ar urma să debuteze oficial luna aceasta, pe unii dintre atleții de la Jocurile Olimpice (JO) de la Paris. Vesta nu are încă nume oficial, însă poate monitoriza temperatura corpului și este concepută pentru a răcori sau pentru a încălzi persoana care o poartă, folosind o combinație de sisteme interne și o baterie încorporată. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe