Newsflash
Știri

MAE: Tot teritoriul României, încadrat în zona roșie de Belgia

de Florentina Ionescu - aug. 27 2020
MAE: Tot teritoriul României, încadrat în zona roșie de Belgia

Ministerul Afacerilor Externe a făcut ieri câteva precizări privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei.

Astfel, MAE subliniază într-un comunicat de presă din 26 august că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România.

coronavirus-belgia include toata romania in zona rosie covid

„Conform noilor măsuri, începând cu data de 26 august a.c., întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roșie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19, după sosirea în această țară”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu noul coronavirus (boala COVID-19).

Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru COVID-19 intră în competența autorităților regionale.

Autoritățile belgiene le recomandă persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

Formular pentru toți cei care intră în Belgia

Reamintim că din 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze în 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la acest link.

Persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe