Newsflash
Știri

La Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara a fost amplasată o morgă mobilă

de Dorina Novac - dec. 14 2020
La Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara a fost amplasată o morgă mobilă

Pacienții decedați în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara în urma infecției cu SARS-CoV-2 vor fi depuși, începând de luni, într-o autospecială pentru păstrare temporară și transport în regim frigorific.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, autospeciala a ajuns la Timișoara sâmbăta seara, fiind transferată în urma unei solicitări transmise Direcției de Sănătate Publică și Departamentului pentru Situații de Urgență.

morga mobila la timisoara
Sursă imagine: Spitalul Victor Babes Timisoara

Morga mobilă a fost amplasată în curtea unității sanitare, accesul în zonă urmând a fi restricționat.

„Morga spitalului nostru este de capacitate mică. Potrivit normelor în vigoare, a trebuit să organizam fluxuri separate pentru pacienții non-COVID decedați și pentru cei care au murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Practic, din cauza reorganizării mai avem doar 4 locuri. Luna trecută, din cauza numărului ridicat de pacienți COVID-19 decedați, am fost nevoiți să apelăm la o soluție temporară. Acum, însă, am reușit să transferăm la Timișoara unitatea mobilă ce aparține DSU”, a declarat asist. univ. dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

Aceasta a subliniat că autospeciala este destinată exclusiv depozitării în condiții civilizate a pacienților care au pierdut lupta cu noul coronavirus până când vor fi incredințați familiilor, conform procedurilor.

Autospeciala poate adăposti, în total, 52 de persoane decedate, dintre care 10 supraponderale. Instalația de climatizare de la bord permite obținerea unei temperaturi de până la -40 de grade Celsius.

„Centrul Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș (CJCCI Timiș), la cererea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie «Victor Babeș» din Timișoara, a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență dislocarea unei autospeciale pentru păstrare temporară și transport în regim frigorific care va deservi spitalul din Timișoara. Autospeciala va fi operaționalizată în cel mai scurt timp de către personalul spitalului, cu sprijin tehnic de specialitate și personal din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș”, spune col. ing. Lucian Vasile Mihoc, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Banat» al județului Timiș.

Accesul în zona în care este amplasată autospeciala pentru păstrare temporară în regim frigorific este permis doar rudelor pacienților decedați și firmelor de pompe funebre.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe