Newsflash
ACTUALITATE Știri

Intervenții ample de histeroscopie-laparoscopie, la Spitalul Universitar

de Florentina Ionescu - mai 25 2023
Intervenții ample de histeroscopie-laparoscopie, la Spitalul Universitar

În Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București se fac intervenții ample de histeroscopie-laparoscopie, în ce privește diagnosticul și stabilirea cauzelor infertilității și a bolii abortive.

Unul din cinci cupluri din România este diagnosticat cu infertilitate, fie de cauză feminină, fie de cauza masculină sau ambele, se arată pe pagina oficială de Facebook a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB). 

Histeroscopia este una dintre principalele metode de diagnostic și tratament ale cauzelor de infertilitate feminină. Utilă în tratarea polipilor endometriali, a fibroamelor submucoase, cât și pentru a diagnostica infertilitatea de cauză tubară prin obstrucția ostiumurilor tubare, histeroscopia se practică în cadrul Clinicii de Obstetrică-Ginecologie (OG) a SUUB de peste 10 ani, sub conducerea prof. univ. dr. Cirstoiu Monica

Cromotubație pentru evaluarea statusului permeabilității tubare 

În cazul unei paciente în vârstă de 39 de ani, cunoscută cu boală abortivă pentru care fusese practicat cerclaj abdominal de echipa clinicii OG, medic curant dr. Vasilescu Sorin, s-a practicat recent procedura denumită cromotubație pentru evaluarea statusului permeabilității tubare, potrivit paginii de Facebook a SUUB. 

Această procedură a presupus asocierea tehnicilor de histeroscopie și laparoscopie ce s-au desfășurat în paralel în timpul cursului postuniversitar pentru obținerea de atestat de studii complementare pentru chirurgie laparoscopică ginecologică și histeroscopie.

Mai multe imagini din timpul procedurii: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe