Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vestele de răcire, utile lucrătorilor din prima linie

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 22 ianuarie 2021

Purtarea vestelor de răcire pe sub PPE ar putea ameliora stresul termic asociat utilizării acestora, arată rezultatele unui studiu recent publicat în Temperature.

Foto 2„Asistentele care au purtat veste de răcire pe durata unei ture în contextul COVID-19 au experimentat o reducere substanţială a stresului termic pe parcursul desfășurării activităţii. (...) Aceasta este o descoperire importantă, deoarece se cunoaște faptul că PPE induce stres termic, care crește fatigabilitatea și poate afecta luarea deciziilor. (...)

Prin urmare, utilizarea vestelor de răcire ar putea extinde toleranţa profesională și ar putea îmbunătăţi recuperarea asistentelor implicate în îngrijirile asociate COVID-19”, a precizat prof. dr. Thijs Eijsvogels, în calitate de autor al studiului.

Bibliografie
1. Reuters
2. Johannus Q. de Korte, Coen C.W.G. Bongers, Milène Catoire, Boris R.M. Kingma & Thijs M.H. Eijsvogels (2020) Cooling vests alleviate perceptual heat strain perceived by COVID-19 nurses, Temperature, DOI: 10.1080/23328940.2020.1868386

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.