Newsflash
Internaționale

Vaccinurile împotriva Omicron ar putea primi aprobarea UE până în toamnă

de Dorina Novac - mai 6 2022
Vaccinurile împotriva Omicron ar putea primi aprobarea UE până în toamnă

Vaccinurile care vizează în mod special varianta Omicron ar putea primi aprobarea UE până cel târziu la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat joi Agenţia Europeană a Medicamentului.

Vaccinurile dezvoltate de compania americană Moderna şi cea germană BioNTech au cele mai mari şase de a fi aprobate, a declarat Marco Cavaleri, directorul pentru strategia de vaccinare din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), într-o conferinţă de presă la Amsterdam.

varianta omicron

Potrivit acestuia, studiile clinice necesare sunt în curs de desfăşurare, iar Agenţia Europeană a Medicamentului analizează, de asemenea, progresele înregistrate de alţi producători de vaccinuri, scrie Agerpres.

Marco Cavaleri a făcut apel la persoanele care nu s-au imunizat să se protejeze împotriva COVID-19 prin vaccinare înainte de sezonul rece.

„Prioritatea principală trebuie să fie reducerea decalajului de vaccinare”, a mai spus acesta.

Doar 50% dintre europeni au primit schema de bază de vaccinare şi o doză booster de vaccin anti-COVID-19 până în prezent, a mai spus oficialul european, în timp ce 15% dintre cetăţenii din UE cu vârsta peste 18 ani încă nu au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe