Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinarea cu Moderna a persoanelor tinere, suspendată în două țări

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 7 octombrie 2021, ora 12:57

Suedia și Danemarca au anunțat, miercuri, că întrerup utilizarea vaccinului anti-COVID produs de Moderna pentru persoanele tinere, după raportarea unor posibile reacții adverse rare, precum miocardita.

Agenția de sănătate publică din Suedia a declarat că va întrerupe utilizarea vaccinului pentru persoanele născute după anul 1991, deoarece datele arată o creștere a cazurilor de miocardită și pericardită în rândul tinerilor și adulților tineri care au fost vaccinați.

Aceste afecțiuni implică o inflamație a inimii sau a mucoasei acesteia, potrivit Euronews.

Moderna

„Conexiunea este deosebit de clară atunci când vine vorba de vaccinul anti-COVID produs de Moderna, mai ales după a doua doză”, a transmis sursa citată, precizând însă că riscul de a fi afectat este foarte mic.

Și Danemarca a anunțat că a decis să întrerupă administrarea vaccinului Moderna persoanelor cu vârsta sub 18 ani, ca măsură de precauţie.

„În datele preliminare ... există suspiciunea unui risc crescut de inflamație cardiacă, atunci când este vorba de vaccinul Moderna”, a menționat autoritatea daneză pentru sănătate într-un comunicat.

Suedia și Danemarca au declarat că au recomandat acum vaccinul Comirnaty, de la Pfizer-BioNTech.

Etichete: Moderna miocardita vaccin anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC