Newsflash
Internaționale

Țările europene care fac cele mai multe teste de COVID-19. Pe ce loc e România

de Florentina Ionescu - iul. 31 2020
Țările europene care fac cele mai multe teste de COVID-19. Pe ce loc e România

Statista, un portal online pentru statistici, a publicat recent un grafic cu numărul de teste efectuate pentru depistarea coronavirusului (COVID-19), raportat la un milion de oameni, în anumite țări din Europa.

Datele referitoare la testele de COVID-19 se referă la țările din Europa Centrală și de Est, la data de 27 iulie 2020.

teste covid tarile europene romania

Astfel, printre țările din Europa Centrală și de Est, Rusia, Lituania și Belarus sunt fruntașele, adică statele care au efectuat cel mai mare număr de teste pentru depistarea coronavirusului SARS-CoV-2 raportat la un milion de locuitori, până în luna iulie.

Rusia a făcut peste 185.900 de teste la un milion de locuitori, pe când Albania a înregistrat cel mai mic număr de teste, puțin peste 11.900 de teste la un milion de locuitori.

România, potrivit Statista.com, a făcut până la data publicării acestor informații, 57.757 de teste de COVID-19 la un milion de locuitori, fiind situată pe locul 9 în acest top. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până ieri, 30 iulie, la nivel național, au fost prelucrate 1.177.630 de teste.

Statistic: Number of Coronavirus (COVID-19) tests per 1 million population in Central and Eastern European countries as of July 27, 2020 | Statista
Mai multe statistici pe Statista


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe