Newsflash
Știri

Bătrână de 101 ani cu COVID-19, externată de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

de L. Budin - ian. 20 2023
Bătrână de 101 ani cu COVID-19, externată de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

O femeie de 101 ani diagnosticată cu COVID-19 - cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” Iaşi - a plecat acasă după 10 zile de spitalizare.

Femeia a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase după ce a fost confirmată pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, a anunţat, miercuri, managerul instituţiei medicale, dr. Florin Roşu, citat de Agerpres.

scaun-rotile

Pacienta a fost transferată de la Spitalul Clinic Paşcani către UPU de la Spitalul «Sf Spiridon», unde a fost consultată cardiologic şi s-a constatat şi diagnosticul de COVID-19. La internare avea o stare generală influenţată, era afebrilă, conştientă, greu cooperantă. Bătrâna avea insuficienţă respiratorie cronică acutizată pe fondul afecţiunii respiratorii, insuficienţă cardiacă cronică, boală cardiacă cronică şi ateroscleroză cerebrală, boală renală cronică. Deşi a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbidităţile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei astfel încât să nu interfereze bolile existente”, a declarat dr. Florin Roşu.

La câteva zile de la internare, după ameliorarea simptomelor, şi în ciuda vârstei înaintate şi a afecţiunilor asociate, tratamentul pentru COVID-19 a fost un succes.

Suntem mulţumiţi şi bucuroşi că dorinţa pacientei noastre este pe cale de a se îndeplini. Aparţinătorii acesteia vor ţine legătura cu medicul curant pentru a fi informaţi cu privire la conduita terapeutică ce trebuie repectată şi necesitatea următorului control”, a mai declarat dr. Florin Roşu.

XBB.1.5, subvarianta Omicron care se răspândește rapid în SUA

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe