Newsflash
Internaționale

Studii clinice pentru vaccinuri anti-COVID sub formă de spray nazal

de L. Budin - aug. 11 2021
Studii clinice pentru vaccinuri anti-COVID sub formă de spray nazal

Administrate sub formă de spray nazal, două vaccinuri anti COVID-19 urmează să intre, până la finele anului, în etapa studiilor clinice, arată un responsabil guvernamental thailandez.

Vaccinurile au la bază un adenovirus şi virusul gripei și sunt dezvoltate de Centrul Naţional pentru Inginerie Genetică şi Biotehnologie din Thailanda,  a precizat un purtător de cuvânt al guvernului, citat de Reuters.

tailanda-covid

Producția, în 2022

Prima etapă a testelor pe oameni ar trebui să demareze până la finele anului, după ce va primi autorizare din partea autorităţii de reglementare.

Studiile vor verifica inclusiv protecţia oferită împotriva variantei Delta, cea de-a doua fază a testelor fiind preconizată pentru martie anul viitor. Dacă rezultatele sunt promițătoare, producţia pentru utilizare pe scară largă este prevăzută pentru mijlocul anului 2022.

Cercetători din diferite ţări și-au concentrat eforturile pentru a dezvolta spray-uri nazale pentru prevenirea şi tratarea COVID-19, fiindcă celulele din cavitatea nazală sunt considerate principala poartă de pătrundere a virusului în organism.

Vaccinuri în lucru

Alte vaccinuri produse în Thailanda -  un ser pe bază de ARN mesager, realizat de Universitatea Chulalongkorn, şi unul cu virus inactivat, dezvoltat de Universitatea Mahidol -  urmează să intre în cea de-a doua etapă a testelor luna aceasta.

Doar 6,8% din populaţia Thailandei, de 66 de milioane de persoane, a fost vaccinată cu schema completă.

Campania de vaccinare din țara respectivă s-a bazat până acum pe serurile chinezeşti Sinovac şi Sinopharm, precum şi pe serul dezvoltat de AstraZeneca. Vaccinurile Pfizer/BioNTech sunt administrate drept doză de susținere lucrătorilor din domeniul medical, care au primit deja două doze de Sinovac.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe