Newsflash
Știri

VSR la sugari: rezultate promiţătoare pentru un tratament nou

de L. Budin - mai 16 2023
VSR la sugari: rezultate promiţătoare pentru un tratament nou

Tratamentul a preîntâmpinat 83,21% dintre internările în spital, la sugarii cu vârsta sub 12 luni care au primit o doză unică de nirsevimab.

Laboratorul francez Sanofi a anunțat că a obţinut „rezultate foarte promiţătoare” în urma unui studiu de amploare asupra tratamentului său preventiv nirsevimab, dezvoltat în colaborare cu compania britanică AstraZeneca. Tratamentul e menit să reducă riscul de spitalizare la sugarii cu virus sinciţial respirator (VSR), informează AFP și Agerpres

Constatarea este rezultatul unui studiu de fază trei la care au participat peste 8.000 de copii din Franţa, Germania şi Marea Britanie. S-au utilizat date colectate în timpul sezonului 2022-2023 de circulaţie a VSR.

Povara globală asupra sistemelor de sănătate ar putea ar fi redusă semnificativ dacă nirsevimab ar fi administrat tuturor sugarilor”, afirmă reprezentanții Sanofi. 

În 2017, costurile de îngrijire a sănătăţii direct legate de VSR - inclusiv asistenţa medicală spitalicească, ambulatorie şi de urmărire -  au fost estimate la 4,82 miliarde de euro la nivel mondial, au mai subliniat ei.

În prezent, nouă din zece copii sunt infectaţi cu VSR înainte de vârsta de doi ani. Chiar dacă infecţia nu este, în general, gravă, aproape unul din trei copii care se prezintă la urgenţe cu bronşiolită necesită spitalizare.

Nirsevimab a primit autorizaţie de punere pe piaţă în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Canada pentru prevenirea infecţiilor tractului respirator inferior cauzate de virusul respirator sinciţial la nou-născuţi şi sugari, în timpul primului lor sezon de expunere la VSR.

Cererea de autorizare în SUA este în curs de examinare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe