Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Sankt Petersburg implementează progresiv permisul sanitar

Viața Medicală
L. Budin marţi, 19 octombrie 2021, ora 18:08

Autorităţile din Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, au anunţat implementarea progresivă a permisului sanitar, în urma creşterii îngrijorătoare a infectărilor cu coronavirus.

Decizia vine pentru că pandemia de COVID-19 are o evoluţie explozivă la nivelul întregii ţări, pe fondul unei campanii lente de vaccinare şi al unor restricţii sanitare destul de limitate, informează agenția AFP, preluată de Agerpres.

covid-rusia

De la 1 noiembrie, codurile QR vor fi necesare în Sankt Petersburg pentru a accede la evenimente sportive sau culturale care reunesc mai mult de 40 de persoane, a anunţat luni pe serviciul de mesagerie online Telegram viceguvernatorul Sankt Petersburg, Boris Piotrovski.

Codurile QR sunt acordate persoanelor care au primit ambele doze ale unui vaccin anti-COVID-19 şi celor care au efectuat un test PCR cu rezultat negativ în urmă cu cel mult 72 de ore.

Din data de 15 noiembrie, măsura va fi extinsă şi pentru piscine, centre de fitness, teatre, cinematografe, muzee şi spectacole de circ, iar de la 1 decembrie se va aplica şi în cazul restaurantelor şi magazinelor din Sankt Petersburg.

Vor fi exceptate cafenelele din gări şi aeroporturi, precum şi farmaciile şi magazinele dedicate produselor alimentare.

Autorităţile locale au recomandat totodată tuturor angajatorilor din oraș să implementeze regimul de muncă la domiciliu pentru angajaţii lor, începând din data de 1 noiembrie.

Potrivit bilanţului oficial al Guvernului pentru ziua de luni, 18 octombrie, au fost înregistrate 34.325 de infectări, un nou record de la începutul pandemiei. Tot luni au fost raportate şi 998 de decese asociate COVID-19.

Sâmbătă, 16 octombrie, Rusia a depăşit pentru prima dată pragul simbolic de 1.000 de decese asociate COVID-19.

Doar 32% dintre rezidenţii ruşi sunt vaccinaţi cu schemă completă, conform statisticilor oficiale, pe fondul neîncrederii populaţiei faţă de vaccinuri.

Infecțiile cu coronavirus înregistrează o evoluţie explozivă şi în contextul în care restricţiile sanitare impuse de Guvern sunt limitate, chiar dacă mai multe regiuni au reintrodus recent obligativitatea prezentării codurilor QR pentru a avea acces în spaţiile publice.

Autorităţile de la Kremlin, dorind să protejeze economia, au refuzat să decreteze un lockdown la scară naţională.

Etichete: permis sanitar franta implementare sankt petersburg record infectari coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.