Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Ottawa: stare de urgență din cauza manifestațiilor anti-măsuri sanitare

Viața Medicală
L. Budin luni, 7 februarie 2022, ora 16:26

Primarul oraşului Ottawa, Jim Watson a declarat stare de urgență în capitala Canadei, considerând că situația a scăpat de sub control din cauza celor care se opun măsurilor sanitare COVID.

Protestele, care au început la Ottawa pe 29 ianuarie, s-au extins în alte oraşe mari canadiene în weekend, în timp ce zeci de camioane şi protestatari au continuat să paralizeze centrul capitalei, informează AFP, preluată de Agerpres.

protest-covid

Mişcarea, numită „Convoiul libertăţii”, viza inițial decizia de a obliga şoferii de camion să fie vaccinaţi anti-COVID, pentru a trece frontiera dintre Canada şi Statele Unite. Protestul s-a transformat rapid într-unul împotriva măsurilor sanitare, în general, şi împotriva actualului guvern.

Primarul Jim Watson a anunţat duminică după-amiază că a declarat stare de urgenţă la Ottawa „din cauza manifestaţiei în curs”.

Primarul consideră că „situația a fost scăpată de sub control” și că „protestatarii fac legea”, considerând rept inacceptabil comportamentul celor care blochează străzile, cu camioane de mare tonaj, și claxonează încontinuu.  

Mişcări similare, dar de amploare mai mică, au avut loc sâmbătă în câteva mari oraşe canadiene, Toronto, Quebec sau Winnipeg şi au continuat duminică, în special în Quebec, mai arată AFP.

Etichete: manifestatii canada stare de urgenta ottawa masuri sanitare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.