Newsflash
Internaționale

Marea Britanie: persoanele vulnerabile, acces imediat la molnupiravir

de L. Budin - dec. 10 2021
Marea Britanie: persoanele vulnerabile, acces imediat la molnupiravir

Guvernul Marii Britanii a anunțat că persoanele cele mai vulnerabile vor avea acces imediat la tratamente cu antiviralul molnupiravir și cu anticorpi monoclonali.

În Regatul Unit a fost lansat studiul național „PANORAMIC”, coordonat de Universitatea Oxford, în strânsă colaborare cu centrele de medicină de familie, anunță guvernul acestei țări. Studiul recrutează aproximativ 10.000 de pacienți cu risc de a dezvolta forme severe de COVID-19, care vor lua tratament cu molnupiravir acasă, după un test RT-PCR pozitiv.

molnupiravir

Din data de 16 decembrie, chiar și persoane din afara studiului, testate pozitiv și din grupa de risc – pacienții imunocompromiși, cei cu cancer sau cu Sindrom Down - vor putea să aibă acces imediat fie la tratament cu molnupiravir, fie la combinația de anticorpi monoclonali Ronapreve. Tratamentele au drept scop reducerea numărului de spitalizări și scăderea presiunea asupra sistemului național de sănătate (NHS).

Tratamentele de acest tip vin în ajutorul celor care au un sistem imunitar compromis și pentru care vaccinurile pot fi mai puțin eficiente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe