Newsflash
Internaționale

Experţii OMS dezbat sfârşitul urgenţei de sănătate publică asociată COVID-19

de L. Budin - ian. 30 2023
Experţii OMS dezbat sfârşitul urgenţei de sănătate publică asociată COVID-19

Specialiștii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) urmează să anunţe o decizie cel mai devreme luni, 30 ianuarie

Experţii internaţionali au început discuţiile referitoare la posibilitatea ridicării urgenţei de sănătate publică de interes internaţional asociată COVID-19, informează dpa și Agerpres.

oms-simbol-fb
Sursă: Facebook World Health Organization (WHO)

 

Reuniunea online a comitetului de urgenţă privind reglementările în domeniul sanitar la nivel internaţional referitoare la COVID-19 s-a concentrat iniţial asupra celor mai recente date despre pandemie, discuţiile fiind urmate de dezbatere, potrivit unei purtătoare de cuvânt a OMS.

Comitetul urmează apoi să îl informeze pe directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care ar trebui să ia o decizie independentă în favoarea sau împotriva ridicării stării de urgenţă actuale.

La începutul acestei săptămâni, directorul OMS şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea în continuare a ratelor de deces raportate săptămânal asociate COVID-19.

De la începutul lunii decembrie 2022, peste 170.000 de persoane din întreaga lume au murit în urma infecției cu coronavirus, potrivit datelor OMS.

Sunt disponibile, însă, numeroase instrumente eficiente împotriva virusului, inclusiv vaccinuri, medicamente, măşti sau măsuri de distanţare socială.

Nici declararea stării de urgenţă, nici ridicarea acesteia - oficial Urgenţă de Sănătate Publică la Nivel Internaţional (PHEIC) - nu are consecinţe imediate. Fiecare ţară decide modul în care este gestionată criza la nivel naţional.

Lista centrelor de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe