Newsflash
Știri

Lista centrelor de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii

de Dorina Novac - dec. 8 2022
Lista centrelor de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii

Ministerul Sănătății a anunțat că au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii.

Centrele de evaluare pentru copii au fost înființate pentru a ușura accesul la asistență medicală a celor mici și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în unitățile de primiri urgențe.

viroze respiratorii

„Pentru aceasta, a fost modificat ordinul ministrului Sănătății nr. 1.513/2020. În acest moment, la nivel național, sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate”, se arată într-un comunicat.

Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare.

De asemenea, copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică.

„Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU). Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul  «Insuficiența respiratorie acută la sugar - evaluare și tratament imediat», aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătății”, se mai arată în comunicat.

Lista centrelor este publicată pe site-urile Ministerului Sănătății și a direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe