Newsflash
Internaționale

Suedia nu recomandă vaccinul de la Novavax persoanelor sub 30 de ani

de L. Budin - nov. 3 2022
Suedia nu recomandă vaccinul de la Novavax persoanelor sub 30 de ani

Agenţia de Sănătate Publică din Suedia a recomandat ca Nuvaxovid, vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania americană Novavax, să nu fie administrat persoanelor sub 30 de ani.

Agenţia publică suedeză a citat în acest sens cercetări efectuate în Australia, care au arătat un risc crescut de miocardită (inflamaţia muşchiului inimii) şi pericardită (inflamaţia ţesutului din jurul inimii) după vaccinarea cu Nuvaxovid, informează Xinhua și Agerpres.

vaccinare-adolescentt

Monitorizăm îndeaproape situaţia şi aşteptăm mai multe date”, a declarat Soren Andersson, şeful unităţii pentru programe de vaccinare a agenţiei.

Circa 7.000 de doze de Nuvaxovid au fost deja administrate în Suedia. Agenţia a afirmat că persoanele mai tinere care au fost vaccinate recent cu Nuvaxovid nu au motive de îngrijorare, deoarece „riscul este foarte mic”, şi că doza de rapel ar putea fi un alt tip de vaccin.

Cei cu vârsta de 30 de ani şi peste pot fi vaccinaţi în continuare cu Nuvaxovid, iar agenţia a afirmat că decizia de a restricţiona utilizarea vaccinului este una temporară, în aşteptarea unor investigaţii suplimentare.

ADRFR salută derularea programului pilot de vaccinare împotriva gripei în farmacii

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe