Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Dozele booster, recomandate tuturor adulţilor

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 26 noiembrie 2021

Directorul CDC a confirmat aprobarea dozelor de tip booster pentru toţi adulţii.

Experţii Centers for Disease Control and Prevention (CDC) au votat în unanimitate pentru utilizarea dozelor booster cu vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna pentru toţi adulţii, indiferent dacă prezintă comorbidităţi sau nu, la șase luni de la terminarea schemei ce cuprinde cele două doze de vaccin. De asemenea, și FDA (Food and Drug Administration) a aprobat dozele booster pentru cele două vaccinuri pentru toate persoanele de peste 18 ani. Experţii recomandă ca dozele booster să fie administrate cât mai repede, în special în cazul celor vârstnici sau celor care prezintă comorbidităţi, de preferat înainte de sărbătorile de iarnă. Concomitent, CDC îi încurajează pe cei 47 de milioane de adulţi nevaccinaţi să se vaccineze cât mai repede.

Aceste recomandări oficiale simplifică ghidurile anterioare, care recomandau doza booster persoanelor de peste 65 de ani și celor care asociau un risc crescut pentru infecţie sau pentru a dezvolta o formă severă de boală. Decizia este bazată pe rezultatele celor mai recente studii, care au arătat că imunitatea împotriva COVID-19 are o evoluţie descendentă și că dozele booster pot întări această imunitate. Studiile au arătat că administrarea dozei booster nu determină apariţia unor efecte adverse semnificative, cele mai frecvente reacţii adverse constând în durere la locul injectării, cefalee sau fatigabilitate.

Chiar și obţinerea unei protecţii temporare poate conferi beneficii semnificative, în special în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă. Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii și Boli Infecţioase din SUA, a declarat că datele provenind până în acest moment din Israel arată o proporţie mai mică de forme severe de COVID-19 în rândul adulţilor de peste 60 de ani care au primit dozele booster, comparativ cu cei care au primit schema completă, formată din două doze. Frecvenţa formelor severe a rămas ridicată în rândul celor care nu au primit nicio doză de vaccin.

 

https://edition.cnn.com/2021/11/19/health/covid-vaccine-boosters-fda-cdc/index.html

Etichete: booster recomandari

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.