Newsflash
Internaționale

Deces după ce a înotat într-un lac din Iowa

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 22 2022
Deces după ce a înotat într-un lac din Iowa

Un pacient din Missouri a decedat după ce a înotat într-un lac din Iowa. El a fost infectat cu o amibă ce distruge creierul uman.

       Pacientul a decedat după o meningoencefalită produsă de amiba Naegleria fowleri. Specialiștii spun că aceste infectări, contractate din râuri și lacuri, sunt extrem de rare. Departamentul de Sănătate din Missouri a raportat infecţia la 6 iulie. Lake of Three Fires din Districtul Taylor, Iowa, a fost închis luna aceasta, preventiv, deși sursa infecţiei nu a fost confirmată încă, momentan fiind testate probe prelevate din apă.

        Naegleria fowleri intră în organism prin nas, de unde ajunge la ţesutul cerebral, pe care îl distruge. Specialiștii subliniază că infecţia nu este contagioasă și nu poate fi contractată prin înghiţirea apei. Rata de deces în cazul acestei meningoencefalite este de peste 97%, potrivit CDC. Dintre cele 154 de cazuri raportate până acum în SUA, doar patru persoane au supravieţuit. Printre simptomele infecţiei se numără și cefaleea, febra, greaţa și vărsăturile.

IMG_0348

Sursa foto: traveliowa.com 

 


Notă autor:

https://www.nbcnews.com/news/us-news/patient-missouri-dies-contracting-brain-eating-amoeba-swimming-now-clo-rcna38611

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe