Newsflash
Internaționale

Companii americane ridică restricţiile privind vaccinarea

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 25 2022
Companii americane ridică restricţiile privind vaccinarea

Mai multe companii din SUA ridică restricţiile pentru angajaţi privind necesitatea vaccinării. Săptămâna trecută, compania Adidas și-a anunţat angajaţii din SUA că nu mai este necesar ca aceștia să fie vaccinaţi împotriva COVID-19.

        Managerii Adidas au adăugat însă că recomandă în continuare vaccinarea împotriva COVID-19 și că vor cere informaţii despre statusul vaccinării tuturor angajaţilor americani până la 1 martie. Compania s-a bazat în decizia sa pe anunţul Curţii Supreme americane, care a blocat hotărârea administraţiei Biden care le cerea companiilor cu peste 100 de angajaţi să le solicite acestora fie vaccinarea, fie testarea săptămânală.

        Starbucks, gigantul lanţ de cafenele, a fost prima companie care a anunţat că nu va mai impune angajaţilor să fie vaccinaţi. O altă companie care a renunţat la obligaţia vaccinării angajaţilor a fost Intel.

        Deciziile acestor companii au venit și în contextul în care a existat o scădere a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 în SUA în ultima perioadă, de la 800.000 de cazuri zilnice (media de la jumătatea lunii ianuarie) la aproximativ 134.000.

 


Notă autor:

https://www.cbsnews.com/news/covid-19-vaccine-requirement-workers-adidas-intel-starbucks/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe