Newsflash
Internaționale

China. Campanie masivă de testare anti-COVID pentru a evita lockdownul

de Dorina Novac - mai 9 2022
China. Campanie masivă de testare anti-COVID pentru a evita lockdownul

Autorităţile sanitare din Beijing au anunţat o nouă rundă de teste COVID a locuitorilor capitalei chineze, pentru a evita o propagare a contagierilor şi un lockdown sever, similar celui impus la Shanghai.

Sâmbătă au fost raportate la Shanghai 253 de noi contagieri şi peste 4.000 de cazuri asimptomatice, pe care autorităţile nu le contabilizează, scrie Agerpres.

testare covid

Autorităţile chineze au anunţat totodată suspendarea examenelor de admitere la facultate, în principiu o lună, o decizie care se adaugă amânării Jocurilor Asiatice 2022 care trebuiau să se desfăşoare în oraşul vecin Hangzhou, în luna septembrie.

Deşi în ultimele săptămâni unele persoane au putut ieşi din casă, majoritatea rezidenţilor din Shanghai au rămas în carantină, în pofida unei scăderi în ultimele şapte zile a numărului de contagieri şi de decese asociate COVID-19.

Asprimea măsurilor a condus la nenumărate critici şi plângeri pe reţelele sociale, în pofida cenzurii, însă autorităţile au subliniat că situaţia nu face încă posibilă relaxarea măsurilor.

„China, care aplică o politică severă de toleranţă zero faţă de noul coronavirus, se confruntă cu un nou val de infectări atribuit variantei Omicron care a provocat contagieri record, nemaivăzute de la începerea pandemiei în prima jumătate a anului 2020”, transmite sursa citată.

Numărul total al contagierilor active în China continentală se ridică la 11.515, dintre care 659 sunt considerate grave.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe