Newsflash
Internaționale

Primele decese oficiale de COVID în Shanghai, de la declanșarea carantinei

de Florentina Ionescu - apr. 18 2022
Primele decese oficiale de COVID în Shanghai, de la declanșarea carantinei

Shanghai a înregistrat primele decese oficiale cauzate de COVID-19 de la impunerea carantinei în această zonă.

Trei decese au fost înregistrate recent la Shanghai, fiind vorba despre o femeie cu vârsta de 89 de ani și două persoane de 91 de ani, ceea ce ridică motive de îngrijorare cu privire la acoperirea vaccinală scăzută în rândul persoanelor vârstnice din această zonă geografică, scrie The Guardian

decese COVID

Decesele cauzate de COVID-19 raportate sunt primele care au fost anunțate în mod oficial de la începutul carantinei în acest oraș.

Persoanele decedate care au fost raportate luni sunt două femei cu vârste de 89 și de 91 de ani și un bărbat de 91 de ani, care aveau și alte probleme de sănătate și despre care rapoartele oficiale arată că erau nevaccinate.

Autoritățile din Shanghai au declarant că cele trei persoane au fost internate în spital și au ajuns în stare critică. Ele au murit duminică „după ce au fost depuse toate eforturile pentru a le salva”, arată sursa citată.

Până la 5 aprilie, mai bine de 92 de milioane de persoane din China cu vârsta peste 65 de ani, inclusive 20,2 milioane de persoane cu vârsta peste 80 de ani, nu au fost vaccinate cu schemă completă împotriva COVID-19.

Răspândirea variantei Omicron în orașul din China cu peste 24 de milioane de locuitori a însemnat infectarea a cel puțin 320.000 de persoane din luna martie până acum. Este cel mai grav focar din China de la începutul pandemiei, dar în ciuda numărului mare de cazuri de infectări, au fost atribuite zero decese variantei Omicron.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe