Newsflash
Internaționale

Canada începe vaccinarea anti COVID la copiii între 5 și 11 ani

de Florentina Ionescu - nov. 26 2021
Canada începe vaccinarea anti COVID la copiii între 5 și 11 ani

Canada a anunțat că va începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani împotriva bolii COVID-19.

Presa străină relatează că statul canadian a început să imunizeze copiii cu vârste între 5 și 11 ani împotriva COVID-19 miercuri, alăturându-se astfel celorlalte națiuni, printre care și Israel și Statele Unite ale Americii, care oferă doze de vaccin anti COVID la această grupă de vârstă. 

vaccinare copii

La centrul de vaccinare din Montreal, câteva zeci de copii s-au aflat printre primii care au primit dozele de vaccin Pfize autorizat încă de vinerea trecută pentru această grupă de vârstă, scrie medicalxpress.com. Pentru a-i ajuta pe micuți să depășească frica de ace, s-au luat măsuri suplimentare, cum ar fi lipirea unor abțibilduri cu unicorni sau cu jucători de hockey pe separatoarele dintre zonele de vaccinare, și chiar și un câine care putea fi mângâiat.

Programările pentru vaccinările copiilor în Quebec au crescut ca numă de când guvernul canadian a dat undă verde pentru vaccinarea la populația pediatrică, lucru care este „un indicator că răspunsul populației este într-adevăr excelent”, a comentat Jean-Nicolas Aube, purtător de cuvânt pentru autoritățile din domeniul Sănătății, din Montreal.

Pe Twitter, premierul Quebecului, Francois Legault, a scris un mesaj arătându-și încântarea miercuri dimineață, subliniind că 115.300 de programări s-au făcut pentru vaccinare în doar câteva ore.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe