Newsflash
ACTUALITATE Știri

Institutul Cantacuzino a primit distincția „Drapelul de luptă”

de Magdalena Tănăsescu - mar. 29 2024
Institutul Cantacuzino a primit distincția „Drapelul de luptă”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind acordarea Drapelului de luptă Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Potrivit reprezentanților institutului, este vorba de un moment istoric deosebit de important, ce marchează o etapă semnificativă în parcursul instituțional.

 

„Acordarea acestei distincții reprezintă confirmarea valorii și contribuției Institutului Cantacuzino la apărarea siguranței naționale și la progresul științific. Cu respect și recunoștință pentru trecutul și tradițiile noastre, ne angajăm să purtăm acest drapel cu demnitate și să ne continuăm misiunea pusă în slujba țării și a umanității”, se menționează într-un comunicat.

 

Institutul „Cantacuzino” a fost înfiinţat în anul 1921 și desfăşoară activităţi de interes strategic în domeniul asigurării protecţiei intereselor esenţiale ale siguranţei stării de sănătate a populaţiei. 

 

Din 2017, institutul a trecut de la Ministerul Sănătăţii în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, sub denumirea de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe