Newsflash
ACTUALITATE Știri

Biobanca Institutului „Cantacuzino”, dezvoltată prin proiectul ResB-Bank

de Magdalena Tănăsescu - dec. 19 2023
Biobanca Institutului „Cantacuzino”, dezvoltată prin proiectul ResB-Bank

Institutul „Cantacuzino” va beneficia de un software pentru management probe și date, grație unei colaborări cu Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit unei postări pe Facebook, proiectul ResB-Bank este finanțat prin Planul Sectorial de Cercetare-Dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale.

 

„Gestionarea cu responsabilitate a probelor biologice și a datelor asociate acestora reprezintă o condiție esențială pentru cercetarea biomedicală. Biobanca Institutului Cantacuzino se dezvoltă respectând cerințele naționale și internaționale privind obținerea, prelucrarea, testarea și conservarea materialului biologic (probe umane, probe animale, linii celulare etc.), a datelor de identificare a probelor și a informațiilor rezultate prin prelucrarea acestora în experimente științifice”, se menționează în postare.

 

În cadrul acordului de colaborare, elevi din Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” au efectuat o vizită de lucru la Institutul Cantacuzino. În timpul vizitei au fost discutate aspecte privind valoarea materialului biologic, respectul pentru donatori, bioetica și instrumentele informatice ce contribuie la protejarea probelor și datelor asociate acestora împotriva accesului neautorizat, furtului, distrugerii sau alterării/modificării conținutului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe