Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Implanturi personalizate printate 3D din titan

de Florentina Ionescu - dec. 8 2023
Implanturi personalizate printate 3D din titan

Un proiect cu o importantă componentă hardware a fost prezentat recent la București. Este vorba despre proiectarea și producţia de implanturi personalizate printate 3D din titan.

Defectele osoase sunt atât de accentuate la unii pacienţi, mai ales la cei care au fost supuși unui tratament oncologic îndelungat, încât aceștia au nevoie de proteze. Mihai Șelariu (CEO al start-upului Zala Medical) și echipa sa și-au propus să găsească o soluţie menită să îmbunătăţească calitatea vieţii acestor pacienţi: „Dacă conduceţi mașina marca X, v-aţi pune o piesă de la marca Y? Noi ne-am întrebat de ce nu facem genul acesta [de piese personalizate] și pentru oameni. De ce să nu printăm custom și să nu le dăm niște piese de înlocuit, exact așa cum ar avea nevoie?”.

 Start-upul oferă un serviciu „la cheie”, constând în design și în producţia unor implanturi personalizate, printate 3D, din titan. Beneficiile sunt multiple, dincolo de scopul estetic: „Unele au o funcţiune combinată, adică vizează și partea estetică, și partea funcţională. Iar alte clase de implanturi sunt mai dramatice – pacienţii au deja vieţile puse în pericol, sunt foarte sensibili și fragili pe anumite zone, cum ar fi un implant cranian, sau au mobilitate redusă”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe