Newsflash
Industria farmaceutică

Iași: s-a inaugurat cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa

de L. Budin - dec. 12 2022
Iași: s-a inaugurat cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa

Fabrica a fost realizată cu o investiție de 20 de milioane de euro din surse proprii și are o capacitate de producție cu 50% mai mare comparativ cu cea existentă.

În prezența unor profesioniști din lumea medicală și reprezentanți ai autorităților locale și naționale, Antibiotice Iași a inaugurat cea mai modernă fabrică de produse farmaceutice topice solide şi semisolide din Europa. Fabrica e destinată atât medicaţiei intraspitaliceşti cât şi consumului populaţiei, printr-o investiţie de 20 de milioane de euro realizată din surse proprii, se arată într-un comunicat

antibiotice-iasi

Fabrica a primit totodată și certificatul Good Manufacturing Practice, din partea Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România.

Cu ocazia aniversării a 67 de ani de activitate, compania noastră inaugurează astăzi, 9 decembrie, cea mai modernă fabrică de produse farmaceutice topice solide și semisolide din Europa, destinate atât medicației intraspitalicești cât și consumului populației. Compania își consolidează astfel poziția de lider național în fabricația de produse farmaceutice cu aplicare topică, conform studiilor de piață Cegedim”, se arată într-un comunicat.

Noua fabrică a fost realizată cu o investiție de 20 de milioane de euro din surse proprii și are o capacitate de producție de 540 tone anual, cu 50% mai mare comparativ cu cea existentă. În cadrul noii fabrici se vor fabrica 56 de produse topice (preparate cu aplicare locală), pentru 19 dintre acestea compania Antibiotice fiind unic producător.

Producția se va desfășura pe 4 fluxuri de fabricație, dintre care unul se evidențiază prin posibilitatea fabricării de produse topice sterile cu investiții suplimentare ce vor fi realizate în viitor. Toate cele 4 fluxuri sunt certificate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale să producă, la cele mai înalte standarde, medicamente destinate atât pieței din România, cât și exportului pe piețele internaționale reglementate.

 Noua fabrică de produse topice reprezintă dovada angajamentului nostru de a ne dezvolta și de a investi în producția românească de medicamente la cele mai înalte standarde de calitate oferind sistemului de sănătate românesc siguranță și încredere. În același timp, această investiție ne oferă o mai mare deschidere spre piețe internaționale caracterizate de un înalt grad de competitivitate şi inovare. Vizăm valorificarea acestor produse atât pe piața din România cât și pe piețe internaționale precum SUA și țările Comunității Europene, dar ne orientăm și spre Vietnam și Asia de SE care reprezintă o mare oportunitate pentru astfel de medicamente. De asemenea, urmărim dezvoltarea și asimilarea în portofoliu de noi produse topice sterile și dermato-cosmetice. Ne propunem astfel, să dublăm cifra de afaceri pentru forma topică până la nivelul anului 2030 pentru a menține trendul de creștere al cifrei de afaceri totale a companiei, pe care, de asemenea, țintim  să o dublăm până în  2030”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Prin dotările tehnologice de ultimă generație, Antibiotice își va consolida portofoliul de produse topice (unguente, creme, geluri, ovule și supozitoare) destinate tratării celor mai frecvente afecțiuni dermatologice, venoase, reumatologice și inflamatoare, afecțiunilor oftalmologice și ginecologice, cu medicamente generice topice de nouă generaţie.

Compania își mai propune să dezvolte un portofoliu adaptat cerințelor populației și sistemului de sănătate, cu produse fără prescripție medicală. Aceste medicamente sunt destinate atât sănătății familiei, pentru segmente diferite de vârstă, cât și sănătății femeii și au rolul de a crește și susține calitatea vieții.

În acest sens, având în vedere incidența din ce în ce mai mare a afecțiunilor pielii și interesului crescut față de produsele cu adresabilitate către principalele patologii cutanate, compania își propune să cerceteze și să lanseze în orizontul următorilor ani un brand de produse dermato–cosmetice bazat pe ingrediente sustenabile, care să susțină sănătatea pielii și care să corespundă nevoilor pieții actuale”, se arată în comunicat.

Structura de personal a noii fabrici, cu 100 de angajați, dintre care 25% cu studii superioare, este adaptată să răspundă gradului înalt de automatizare și complexității echipamentelor pe care se lucrează. O parte dintre salariații noii capacități de producție au fost angajați în urma unui proces de recrutare și dezvoltare a abilităților și competențelor tehnice, în cadrul propriului program de recrutare și formare al companiei, Colegiul tehnic a+, se mai subliniază.

Medicament pentru Alzheimer: un studiu de fază 3 confirmă rezultatele pozitive

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe